środa, 13 sierpnia 2014

Soczewica z kiszoną

Uwielbiam ten zestaw. Bardzo prosty i smaczny. Bazą są dwa składniki. Można urozmaicać innymi dodatkami. Jednak uważam, że nie ma takiej potrzeby.

Soczewica z kiszoną kapustą


Składniki:
ugotowana soczewica brązowa
kapusta kiszona

Wykonanie:
bierzemy dowolną ilość składników i mieszamy

uwaga: można dodać inne składniki, np. natkę pietruszki; 
moim zdaniem jednak najlepsza jest sama soczewica z kapustą
(na zdjęciu potrawa z kiszoną czerwoną kapustą)

przepis na kiszoną kapustę jest tu: przepis

Smacznego!

Sałatka zamiast kanapki! Wymagająca dieta na wakacjach

2 komentarze:

  1. Takie łatwe, a zapewne takie pyszne:) Koniecznie spróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wszystko co jemy powinno być łatwe i jak najmniej przetworzone
      smacznego!

      Usuń

dziękuję za komentarz, doceniam, że odwiedzasz moją stronę