Skoro ograniczają nam swobodę w metodach leczenia potraktujcie ten przepis jako historyczną ciekawostkę.
Mieszanka ziołowa
składniki:
suszone:
piołun
liście orzecha włoskiego
goździki (przyprawa)
Przygotowanie:
W młynku do kawy mielimy składniki, każdy oddzielnie. Odmierzamy w proporcjach 1:1 i mieszamy. Czyli np. 5 łyżeczek goździków, 5 łyżeczek orzecha, 5 łyżeczek piołunu. Mieszanka gotowa.
Stosowałam ją po jednej łyżeczce dziennie po posiłku. Na pusty żołądek lepiej nie. Czas przyjmowania od 1 do kilku dni, w zależności od samopoczucia. Mieszankę tę brałam ze sobą w podróż zamiast innych leków takich jak antybiotyki. Trudno było mi przełknąć całą łyżeczkę proszku. Dzieliłam ją na 2-3 części i popijałam. Można by też zapakować 1 łyżeczkę mieszanki do kapsułek żelowych - wtedy łatwiej to skonsumować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za komentarz, doceniam, że odwiedzasz moją stronę