Gofry już robiłam ale tradycyjnie, w gofrownicy. Jakiś czas temu kupiłam silikonowe foremki do gofrów. W końcu je wykorzystałam. Fajna sprawa :)
Zaczął się sezon na dynie. Oto jedna z moich propozycji:
Gofry z pieca z musem dyniowym
Składniki:
gofry - z tego przepisu
mus:
dynia hokkaido
mleko (użyłam mleko ryżowe - jest lekko słodkie)
szczypta chili
Przygotowanie:
gofry:
gofry pieczemy w foremkach w piekarniku 180 st.C ok 40 min
ewentualnie pieczemy w gofrownicy
mus:
dynię gotujemy lub pieczemy w piekarniku (bez obierania ze skórki)
rozdrabniamy widelcem
dodajemy mleka (tyle by uzyskać kremową masę)
dodajemy szczyptę chili w proszku
wszystko dokładnie mieszamy
wszystko dokładnie mieszamy
musem smarujemy gofry i wcinamy ze smakiem
uwaga: są bardzo sycące, oczy same jedzą :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za komentarz, doceniam, że odwiedzasz moją stronę