Sałatka z fasolki szparagowej
według Pięciu Przemian
oznaczenia w nawiasie
[O] - ogień (gorzki), [Z] - ziemia (słodki), [M] - metal (ostry), [W] - woda (słony),
[D] - drzewo (kwaśny)
Składniki:
[W] - fasolka szparagowa
[W] - sól
[D] - kiszona kapusta
[O] - bazylia świeża
[Z] - oliwa z oliwek
[M] - tymianek
Przygotowanie:
fasolkę szparagową [W] zalać zimną wodą [W] i ugotować
przestudzoną fasolkę pokroić
dodać pokolei poszczególne składniki za każdym razem mieszając
jeżeli chodzi o proporcje to
najwięcej ma być fasolki, pozostałe składniki dodajemy do smaku jako przyprawa
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za komentarz, doceniam, że odwiedzasz moją stronę