Każdy ma jakieś smaki z dzieciństwa.
Ja zawsze ze smakiem zajadam surówkę z jabłka z selerem.
Ja zawsze ze smakiem zajadam surówkę z jabłka z selerem.
Soczysta, orzeźwiająca, słodko-kwaśna, rewelacja!
Surówka z jabłka z selerem
Składniki:
jabłko
seler korzeniowy
rodzynki
orzechy włoskie
Wykonanie:
proporcje jabłka do selera są takie, że bierzemy trochę więcej jabłka niż selera
selera ścieramy na tarce o małych oczkach
jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach
dorzucamy rodzynki - sporą garść
oraz orzechy włoskie - najlepiej namoczone przez kilka godzin
wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się
po czym zjadamy ze smakiem
samą surówkę lub jako dodatek
niedawno odkryłam, że jest świetna jako nadzienie do naleśników
przepis tu: słoneczne naleśniki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
dziękuję za komentarz, doceniam, że odwiedzasz moją stronę