poniedziałek, 17 marca 2014

Surówka z jabłka z selerem

Każdy ma jakieś smaki z dzieciństwa.
Ja zawsze ze smakiem zajadam surówkę z jabłka z selerem. 
Soczysta, orzeźwiająca, słodko-kwaśna, rewelacja!

Surówka z jabłka z selerem


Składniki:
jabłko
seler korzeniowy
rodzynki
orzechy włoskie

Wykonanie:
proporcje jabłka do selera są takie, że bierzemy trochę więcej jabłka niż selera

selera ścieramy na tarce o małych oczkach
jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach
dorzucamy rodzynki - sporą garść
oraz orzechy włoskie - najlepiej namoczone przez kilka godzin 

wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się
po czym zjadamy ze smakiem
samą surówkę lub jako dodatek
niedawno odkryłam, że jest świetna jako nadzienie do naleśników


Kto codziennie jabłko zjada - potrawy z jabłek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

dziękuję za komentarz, doceniam, że odwiedzasz moją stronę